Vilken respons! Nu fortsätter vi.

Då är introduktionstiden över, och framtiden tar vid. Vill börja att önska alla besökare och tittare här ett, kanske lite sent, riktigt Gott Nytt 2016. Och ni har blivit ganska många sedan vi presenterade vårt första granskande avsnitt i början av december. Vi på Samhällsmagasinet är både stolta och nöjda över den positiva respons vi fått. Vår ödmjukhet till trots kanske ändå inte helt förvånade. För det var just övertygelsen om att det finns ett stort behov av granskande reportage om dagens samhälle som låg till grund när vi startade upp det här projektet. Ett samhälle som blir allt mer komplext och där förändringarna bitvis går lika snabbt som informationen sprids.

Det har varit mycket intressant att läsa synpunkterna. Vid sidan av allt beröm så är det en frågeställning som sticker ut: ”Vilka står bakom Samhällsmagasinet”? Och jag kan förstå nyfikenheten. Men än viktigare för ett oberoende media måste ändå vara vad som sägs. Att låta folk komma till tals och framföra sina upplevelser och ståndpunkter. Vem som publicerar det som sägs saknar betydelse i sak. När avsändaren blir viktigare än saken, då handlar det inte om objektiv media utan om opinionsbildning eller, kraftfullare uttryckt, propaganda.

För samhällsmagasinets del så är ambitionen tydlig. Vi vill dyka ner i intressanta frågeställningar som påverkar människors liv och låta berörda parter få framföra sina synpunkter. Det blir sedan upp till tittare och läsare att göra sin bedömning av informationen och utifrån det ta personlig ställning i frågan.

Nyligen publicerade vi trailern till vår andra granskning. Om den ideella föreningen RAV, Riksförbundet för våldsdödade. En tung historia om när livet tar en sådan fruktansvärd vändning att allting bara rasar. Vilket stöd får då den enskilda medborgaren av det svenska samhället? Lever rättsväsendet och vården upp till våra förväntningar när vi tvingas hantera den värsta kris en människa kan genomgå?

Samhällsmagasinet tar gärna emot alla typer av tips och funderingar från er tittare. Känner ni till något som ni vill att vi ska granska, eller belysa? Hör av er! Det kan vara litet eller stort, något bra eller dåligt, bara hör av er.

Dessutom vill vi slå ett slag för möjligheten att donera till oss. Vi behöver varje litet stöd för att kunna fortsätta och utveckla den väg vi slagit in på. Om ni gillar det vi gör och anser att det är viktigt med oberoende granskande reportage, gå in på stöd oss och lämna ert bidrag.

Och hav förtröstan, snart få ni veta vilka som står bakom. Det svaret är nog inte alls så spännande som ni tror.

Mvh

//Redaktionen

 

 

Av